A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az indiai Marwadi Egyetem (MU) együttműködési megállapodást kötött június 7-én Budapesten, amelynek alapjait május hónapban fektették le Koller Boglárka nemzetközi rektorhelyettes és Bíró Tibor, az NKE Víztudományi Kara dékánjának indiai látogatásakor. Az aláírási ceremónián az NKE-t Deli Gergely rektor, míg a Marwadi Egyetemet Dave Rhishikesh, az intézmény Jogi Karának dékánja képviselte.

A megállapodás az aláírás napjától lép hatályba, és öt évig marad érvényben. Legfőbb célja, hogy ösztönözze az akadémiai együttműködést olyan tudományos tevékenységeken keresztül, mint a mobilitásprogramok, a tudományos publikációk és kapcsolódó információk áramlásának támogatása a két egyetem között. Ugyanakkor célja, hogy különféle képzési programokat kínáljon a MU és az NKE hallgatói számára mind alap-, mester-, valamint doktori képzésekre az egyetemeken elérhető összes tudományágban.

A megállapodás mindkét egyetem számára alapját fogja képezni a további akadémiai és adminisztratív egységek által kidolgozott projekteknek, kiemeli továbbá a közigazgatás, a nemzetközi tanulmányok és a vízdiplomácia fontosságát a partneregyetemek között. Ez utóbbi jelenti a megállapodás fókuszát, ugyanis mindkét fél az együttműködés kulcsfontosságú elemét a vízdiplomácia és a vízgazdálkodás területén azonosította.